ДАТА: 13-14 жовтня 2019
СКЛАДНІСТЬ: легка
КІЛОМЕТРАЖ: 20-25 км
КЕРІВНИК: Болтоматис Денис +380730340283

ДЕТАЛЬНІШЕ

Друзі, предпоходно-ознайомчий збір всіх охочих взяти участь в поході відбудеться в четвер 7 жовтня о 16:55 у турклубі “САЛО”

📢 ОЗНАЙОМЛЮВАЛЬНИЙ ЗБІР (явка обов’язкова !!!)
📅 7 жовтня о 16:55 (якщо для когось цей час украй незручно, обов’язково зв’яжіться з керівником походу в телефонному режимі)
🔎 Турклуб САЛО, спорткомплекс ОНАХТ, Канатна 124
 0730340283 Viber, WhatsApp
📎 На порядку:
🤝 знайомство учасників походу
👕 консультація по речах в похід
📈 докладний розбір маршруту
🔥 розподіл похідних обов’язків
📌 резерв особового спецспорядження
💬 відповіді на ваші питання
📎 З собою:
💰 аванс (300 грн) або повну вартість
📝 блокнот для записів
😃 гарний настрій!

Нам належить пройти казковий похід просторами чарівного Закарпаття! Ми прікоснёмся до незайманої природи українських Карпат і гідно зможемо оцінити чарівність стрімкого гірського водоспаду Скакало. У нас буде можливість познайомитися з однією з найдраматичніших історій кохання в Європі, свідком якої була старовинна фортеця “Сент-Міклош”. Навідалися ми і замок Берегвар (замок Шенборна), вежі і стіни якого нібито запозичені з лицарського роману або казки про чарівників і героїв. Тож не дивно, що за часів СРСР замок любили використовувати як декорацію для зйомок кіно. Тут створювалася казка “Снігова королева” і культовий фільм про розвідників “Сімнадцять миттєвостей весни”.
Величезним плюсом цього насиченого і цікавого походу є його тривалість – всього два похідних дня! Тому він чудово підійде в якості безпечного і веселого вікенду навіть самим зайнятим трудоголікам і студентам-відмінникам, які не люблять пропускати пари!

Водопад СКАКАЛО

Свою назву водоспад отримав через те, що його потік як ніби стрибає по камінню -скачет. До потоку веде маркована стежка, щоб дорогі гості Закарпаття не заблукали. Але багато туристів роблять помилку: діставшись до першого каскаду, вони вирішують, що це і є знаменитий водоспад Скакало. Не зупиняйтесь! Крокуйте по стежці далі – незабаром вашим очам відкриється велична і одночасно безтурботне видовище гірського водоспаду.

Чинадіївський замок “Сент-Міклош”: фортеця любові

“Сент-Міклош” можна перевести як “Святий Миколай” – замок запозичив свою назву у селища, який перетворився в Чинадієво лише в 1944 році, коли землі Закарпаття опинилися під радянською владою. Фортеця – порівняно невелика будова, якщо брати за зразок Мукачівський замок “Паланок”. Це двоповерхова будівля зі стінами метрової товщини і двома могутніми вежами. Фортеця була зведена в XIV в. по волі барона Переньї. У потужних укріплених в той час була нагальна потреба – неподалік розташовувався перевал “Російські Ворота”, який часто використовувався для пересування військ.

Палац графів Шенборн: неоромантика на мінеральних водах

Будівля замку Берегвар має своєрідну родзинку: воно побудовано за астрономічним принципом. Це означає, що кожен елемент будови не тільки виконує свою практичну функцію, а й має символічне значення. Так, кількість вікон налічує 365 – за кількістю днів у році. Ще одне віконце замуровано на випадок високосного року. Димоходів в палаці – 52, стільки ж, скільки тижнів у році. Входів 12 – за кількістю місяців, а кути замку прикрашають 4 вежі, які відповідають 4 порами року. На шпилях ви побачите флюгери і куранти, а на одній з веж встановлений дзвін, який відбиває кожну годину. Будівля щедро декоровано вітражами і барельєфами з символікою Шенборн.